Hatha Yoga

Hatha yoga is een klassieke vorm van yoga, waarbij je staande, zittende en liggende yoga houdingen (asana’s) op een statische manier uitvoert. Hierbij worden voorover buigingen, achterover buigingen en gedraaide houdingen gecombineerd. Om energie op te wekken worden houdingen soms ook dynamisch (in een zachte flow) uitgevoerd.

Ha betekent zon, tha betekent maan. Zon staat voor energie en activering; maan staat voor kalmte en rust. In Hatha Yoga worden deze tegengestelde energieën samen gebracht. In de Hatha Yoga zijn de zonnegroet en de maangroet dan ook belangrijke elementen.

Wat kan het jou brengen?

De uitvoering van yoga heeft een uitwerking op de lichamelijke gesteldheid; door de bewegingen worden afvalstoffen afgevoerd, de organen gemasseerd en wordt spierkracht gecreëerd waardoor je jezelf fitter, energieker en flexibeler kan gaan voelen. Daarnaast wordt ook je geest flexibeler; je leert gedachten, gevoelens en gebeurtenissen te observeren zonder dat je jezelf hierin laat meeslepen. Als je intensief yoga beoefent kan zelfs je mindset, de manier waarop jij in het leven staat, volledig veranderen.

Wat kan je verwachten in de lessen?

In mijn lessen is aandacht voor zowel fysieke beweging als voor de beweging van de geest. Door de inspanning van de asana’s te combineren met ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanning kan de geest tot rust komen. Je leert jouw aandacht naar binnen te richten en zal ervaren hoe je daarmee ruimte in jouw lichaam en in jouw geest kan creëren.

Belangrijk in mijn lessen is dat het er niet om gaat hoe ver of diep je in een houding kan komen, maar dat jij op jouw manier kracht uit een houding kan halen, of juist los kan laten. En ik zal je daarbij begeleiden.